WHAT DOES οστεοπαθητικη MEAN?

What Does οστεοπαθητικη Mean?

What Does οστεοπαθητικη Mean?

Blog Article

μία παλαιά που μάλλον επανέρχεται: Η μαγνητοθεραπεία των παππούδων μας!!

“Όσο για το νεογέννητο, ανάλογα με τις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε η γέννα ή διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά, όπως κολικοί, αϋπνίες, ραιβόκρανο κ.α.

Το μασάζ μπορεί να είναι καλό για την μη ειδική οσφυαλγία. Οι γιατροί δεν συνιστούν μασάζ όταν ο νευρολογικός πόνος ακτινοβολεί στο πόδι. Σίγουρα, ορισμένοι τύποι οσφυαλγίας μπορεί να οφείλονται σε οστικά αίτια (σε διαταραχές που αφορούν στην σπονδυλική στήλη)  και όχι σε μυικά.

 Κάποιες άλλες για παράδειγμα η Ρεφλεξιολογία, είναι σχετικά καινούργιες, αλλά οι οπαδοί τους είναι θερμοί υποστηρικτές της αποτελεσματικότητας της.

Μπορεί να εμφανιστεί μετά από τραυματισμό ή καταπόνηση, από σήκωμα βάρους, από κάποια λάθος κίνηση, ενίοτε δε άνευ συγκεκριμένου λόγου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η υγεία δεν είναι μόνο η απουσία ασθένειας ή μιας σχετικής αναπηρίας, αλλά, η κατάσταση εκείνη στην οποία υπάρχει πλήρης σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία. Οι χρόνιοι πόνοι, οι εξαντλητικές παθήσεις, τα ποικίλα συμπτώματα που δεν υποχωρούν και οι ασθένειες που παρουσιάζουν εξάρσεις σε διάφορες φάσεις της ζωής σου είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που μπορεί να στρέψουν κάποιες από εμάς στην εναλλακτική ιατρική και τις ολιστικές μεθόδους.

Τονίζει, μάλιστα, ο ειδικός πως το υπερβολικό βάρος, η έλλειψη άσκησης και οι κακές διατροφικές συνήθειες είναι τα τρία μεγάλα «κακά» που οδηγούν τους ασθενείς στο website γραφείο του.

“Ο αριθμός θεραπειών έχει να κάνει με την πάθηση και με τον χρόνο τον οποίο πάσχει κάποιος με το πρόβλημα που μας επισκέπτεται. Όσο πιο γρήγορα απευθυνθεί στον Οστεοπαθητικό, τόσο καλύτερα για την πρόγνωση. Τείνω να μην δίνω συγκεκριμένο αριθμό θεραπειών από την πρώτη επίσκεψη –εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σε περιπτώσεις θλάσης ή άλλων συνηθισμένων τραυματισμών- λόγω του ότι ο κάθε ασθενής έχει διαφορετικό ιστορικό, διαφορετικό τρόπο ζωής και συνήθειες.

Εν συνεχεία, το ανήσυχό της πνεύμα την οδήγησε στην μελέτη της Βασικής Θεωρίας της Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Δηλαδή με ειδικές βελόνες, πιέζουν, αποδεσμεύουν, η χαλαρώνουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπου αντιστοιχούν στο μέρος που θέλουν να επέμβουν.

Οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν πάρει πλέον τη σημαντική θέση που τους αξίζει στη φροντίδα της υγείας μας. Ωστόσο, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή ειδικά όταν μιλάμε για επιθετικά νοσήματα όπως για παράδειγμα ο καρκίνος.

Έτσι λοιπόν η ομοιοπαθητική βασίζεται στην Ιδέα της θεραπείας «του ιδίου, με το ίδιο»

Θεωρούν ότι η πνευματική, σωματική και ψυχολογική κατάσταση έχει άμεση σχέση με την πάθηση.

Οι επιπρόσθετες γνώσεις της διευρύνονται στα εξής: Ονοματολογία, Αριθμολογία,

Report this page